Advies

Klantgerichtheid

De tijd dat bedrijven hun reclameboodschappen de markt in ‘pushen’ is voorbij. Uw klanten willen het initiatief aan hun kant houden en op gepaste wijze door u geïnformeerd en benaderd worden op het door hen gewenste moment en via het kanaal van hun voorkeur. Klantgerichtheid vraagt een radicaal andere aanpak van uw marketing en verkoopinspanningen in vergelijking met een aantal jaren terug.

Marketing alleen via de traditionele offline kanalen alleen werkt niet meer. Het is noodzakelijk om uw marktbewerking, uw klantontwikkeling en klantbehoud af te stemmen op de veranderde zakelijke inkoper. De inkoper wil zich eerst breed online oriënteren en informeren voordat een nader contact mogelijk is. Uw klanten verwachten dat u hen kent en ze alleen die informatie toestuurt die relevant is, en afgestemd op de behoefte van dat moment. Via een kanaal dat voor hen het meest geschikt is.

Wij helpen u graag met advies over:

Marketingstrategie

Is uw marketingstrategie al aangepast aan de sterk veranderende marktomstandigheden en klantbehoeften? Het is nu tijd om uw uitgangspunten opnieuw te definiëren. Niet in dikke rapporten maar op een pragmatische en heldere wijze met duidelijke handvatten voor uw medewerkers. De integratie van sales, marketing en service afdelingen heeft daarbij hoge prioriteit. Lees verder bij Marketingstrategie.

Marktbewerking

Het werven van nieuwe klanten is essentieel voor de winstgevendheid, continuïteit en groei van uw onderneming. Een structureel marktbewerkingsproces levert u een constante stroom van potentiële klanten op. Leads die uw bedrijf kwalificeren als de best mogelijke en meest onderscheidende leverancier. Lees verder bij Marktbewerking.

Klantgericht ondernemen

Wat betekend klantgerichtheid binnen uw bedrijf? Heeft u het dan over een goede service, vriendelijkheid van de medewerkers, goede producten? Klantgericht ondernemen gaat verder en kantelt uw organisatie naar de klant toe en raakt daarmee het wezen van uw onderneming. Lees verder bij Klantgericht ondernemen. 

Internet en Social Media

Internet marketing omvat inmiddels een groot aantal activiteiten. Uw corporate website is hierbij een belangrijk onderdeel en vaak het uitgangspunt van uw online activiteiten. Wat dragen SEO, Online advertising, content marketing, white papers en blogging bij aan uw marketing en sales activiteiten in de business-to-business markt. Moet u iets doen met Twitter, Facebook of Pinterest? Lees verder bij Internet en Social media.

Business Development

Uw bedrijf is toe aan nieuwe strategische impulsen. U wilt zich richten op het ontwikkelen van nieuwe marktkansen, het verkennen en aanboren van nieuwe markten of niches. Of u gaat aan de slag met de introductie van nieuwe producten en diensten, of de inzet van nieuwe verkoopkanalen of verkoopmethodieken? Lees verder bij Business development.