Business development

New business development

Onder new business development verstaan wij simpelweg het zoeken van nieuwe klanten. Breder gezien gaat het met name om het verkennen en aanboren van nieuwe markten, de introductie van nieuwe producten en diensten en de inzet van nieuwe verkoopkanalen of verkoopmethodieken. Elk bedrijf heeft een visie nodig op de ontwikkeling van zijn markt en zijn producten of diensten. New business development houdt zich bezig met het kritisch observeren en verbeteren van alle klantgerelateerde activiteiten van binnen naar buiten en van buiten naar binnen met als doel verbeteringen aan te brengen binnen het commerciële proces, nieuwe proposities uit te werken, nieuwe doelgroepen op te merken en te onderzoeken.

Een klantgerichte en integrale aanpak is de basis voor een succesvol business development project. Maar om een project te laten slagen is ook veel creativiteit en daadkracht nodig. Binnen uw bedrijf zijn creatieve denkers nodig die out-of-the box vernieuwende en onderscheidende plannen ontwikkelen. Op basis van marktkennis en klantkennis. Ondernemerschap moet er voor zorgen om van het idee een succes te maken.

Innovatie

Business development is ook een belangrijk onderdeel van innovatie. Bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van nieuwe product-markt combinaties of het vermarkten van nieuwe technologie. Maar ook de implementatie van een CRM of ERP-systeem kan een belangrijke innovatieve ontwikkeling zijn binnen een organisatie. Waarbij business development zorgt voor de omslag van productgericht naar klantgericht en het afstemmen van de commerciële activiteiten op de customer journey.

Werken aan de toekomst van uw bedrijf vergt een intensieve samenwerking. Het is belangrijk om het business development proces concreet en beheersbaar te maken. 2interact werkt met beproefde modellen en methoden om het proces te ondersteunen en u van realiseerbare adviezen te voorzien. wilt u meer weten over de wijze waarop wij uw project aanpakken? Neem dan nu contact met ons op voor een oriënterend gesprek.

Stuur een bericht